Joko «Jokowi» Widodo (til venstre) og Ma’ruf Amin i Jakarta etter at valgseieren offisielt var erklært 21. mai. Foto: MAST IRHAM, EPA / NTB Scanpix.
Indonesia Jokowi

Indonesia valgte demokrati

I en tid med økende islamistisk intoleranse i landet med flest muslimer i verden, ble Indonesias reformvennlige president Jokowi gjenvalgt i april. Prisen var å alliere seg med de konservative som i fjor fikk kastet guvernøren i Jakarta for blasfemi.

Posted on

Den 17. april ble president Joko «Jokowi» Widodo gjenvalgt etter å ha vunnet over sin eneste motstander, Prabowo Subianto. Etter valgseieren satt flere igjen med en emmen følelse av en reprise med uklart utfall. Hovedpersonene var de samme som i forrige valg, og i valgkampen ble de ideologiske skillene stadig mer utvannet.

I 2014 forsøkte den pensjonerte generalen Prabowo, som også er tidligere svigersønn til diktatoren Suharto, å vinne valget med å spille på nostalgi for «Ny orden» – som svigerfaren kalte sitt autoritære regime mellom 1966 og 1998. Med folkemøter innsvøpt i en mussolinisk kitsch og islamiststøtte, presenterte han seg som løsningen på det demokratiske kaoset i reformasi, den lange overgangen etter diktatorens fall, og ville vende tilbake til fortidens trygghet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Indonesia

Placeholder

Etter uavhengigheten

Øst-Timor har en tung gjenoppbygging foran seg, med store forventninger å innfri. Men

0 kr 0
Gå til Toppen