Famlende frigjøring

Den middelaldrende alenemoren Eve Fletcher er sympatisk nok, men har et uspennende liv. Det forsøker hun å gjøre noe med når sønnen flytter ut. Serien Mrs. Fletcher er hverdagslig på grensen til banal, og samtidig så nærgående at den byr på store overraskelser.

oktober 2019

Det finnes de som har gjort åpningsreplikken til en kunstart. Så er det vi andre. Og så er det 45 år gamle Eve Fletcher (Kathryn Hahn): «Jeg ser mye porno.» Hennes svar på spørsmålet: «Hva gjør du til daglig?», er neppe å anbefale for menn på samme alder. Fru Fletcher, derimot, får godartet respons. Hannen finner det åpenbart pirrende med slike utsagn fra hunnen, mens samme scenario med omvendt replikkveksling er vanskelig å forestille seg. Så mens man smatter litt på urettferdigheten i akkurat det, kan man nytte høvet til å gjøre seg noen tanker om kjønn, roller, ideologi og sjanger.

Det er slike faktorer som setter serien Mrs. Fletcher i bevegelse, og som i varierende grad holder den flytende. Etter at sønnen Brendan (Jackson White) drar på college, får fraskilte fru Fletcher et tomrom å fylle. Noe bør skje. Så enkelt er premisset. Mrs. Fletcher har et ganske sjeldent valg av hovedrolle, og denne sjeldenheten skulle i seg selv tilsi at man kan få mye gratis.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal