Famlende frigjøring

Den middelaldrende alenemoren Eve Fletcher er sympatisk nok, men har et uspennende liv. Det forsøker hun å gjøre noe med når sønnen flytter ut. Serien Mrs. Fletcher er hverdagslig på grensen til banal, og samtidig så nærgående at den byr på store overraskelser.

Det finnes de som har gjort åpningsreplikken til en kunstart. Så er det vi andre. Og så er det 45 år gamle Eve Fletcher (Kathryn Hahn): «Jeg ser mye porno.» Hennes svar på spørsmålet: «Hva gjør du til daglig?», er neppe å anbefale for menn på samme alder. Fru Fletcher, derimot, får godartet respons. Hannen finner det åpenbart pirrende med slike utsagn fra hunnen, mens samme scenario med omvendt replikkveksling er vanskelig å forestille seg. Så mens man smatter litt på urettferdigheten i akkurat det, kan man nytte høvet til å gjøre seg noen tanker om kjønn, roller, ideologi og sjanger.

Det er slike faktorer som setter serien Mrs. Fletcher i bevegelse, og som i varierende grad holder den flytende. Etter at sønnen Brendan (Jackson White) drar på college, får fraskilte fru Fletcher et tomrom å fylle. Noe bør skje. Så enkelt er premisset. Mrs. Fletcher har et ganske sjeldent valg av hovedrolle, og denne sjeldenheten skulle i seg selv tilsi at man kan få mye gratis.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Hva vil Russland?

Neste sak

Volds virkelighetsbilder

Andre saker om Serie

Spill for galleriet

Coastal Elites er en samling koronabetingede «henvendelser hjemmefra». Novellefilmene fungerer best gjennom menneskene vi møter, mer

Tvisyn med spredning

De beste HBO-seriene har over årene gitt oss sympatisk og overbevisende dramatikk med utgangspunkt i de

Antropologisk karusell

I forrige århundre var bruk av cannabis gjerne skildret som samfunnsnedbrytende virksomhet. Mye har endret seg

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.