Famlende frigjøring

Den middelaldrende alenemoren Eve Fletcher er sympatisk nok, men har et uspennende liv. Det forsøker hun å gjøre noe med når sønnen flytter ut. Serien Mrs. Fletcher er hverdagslig på grensen til banal, og samtidig så nærgående at den byr på store overraskelser.

Det finnes de som har gjort åpningsreplikken til en kunstart. Så er det vi andre. Og så er det 45 år gamle Eve Fletcher (Kathryn Hahn): «Jeg ser mye porno.» Hennes svar på spørsmålet: «Hva gjør du til daglig?», er neppe å anbefale for menn på samme alder. Fru Fletcher, derimot, får godartet respons. Hannen finner det åpenbart pirrende med slike utsagn fra hunnen, mens samme scenario med omvendt replikkveksling er vanskelig å forestille seg. Så mens man smatter litt på urettferdigheten i akkurat det, kan man nytte høvet til å gjøre seg noen tanker om kjønn, roller, ideologi og sjanger.

Det er slike faktorer som setter serien Mrs. Fletcher i bevegelse, og som i varierende grad holder den flytende. Etter at sønnen Brendan (Jackson White) drar på college, får fraskilte fru Fletcher et tomrom å fylle. Noe bør skje. Så enkelt er premisset. Mrs. Fletcher har et ganske sjeldent valg av hovedrolle, og denne sjeldenheten skulle i seg selv tilsi at man kan få mye gratis.
(…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Hva vil Russland?

Neste sak

Volds virkelighetsbilder

Mer Serie

Avkortet ungdomstid

François Ozons Sommeren '85 og HBO-serien It's a Sin tar oss tilbake til åttitallet og tidens vilkår for homofil kjærlighet. It's a Sin har dessuten aids på dagsorden, og viser hva den nifse sykdommen gjorde med liv, helse og omgangsform.

Når verden kolliderer med idealene

Bryan Cranston har snart gjort det til en egen kunstart å gestalte den vanlige mann på altfor dypt vann, en som må balansere infernalsk motstridende hensyn, med tilværelsen og til tider livet som innsats.

Ungt blod i City

Det kan tenkes at en ny art er i ferd med å innta verdens finanssentre. Det kan også være at originaliteten til serien Industry simpelthen ligger i det at vi ikke har sett tv-serier om unge mennesker som jobber i en investeringsbank tidligere. Det var uansett på høy tid.

Bioteknologiens forlokkelser

Fiksjon og virkelighet er vanskelig å skille fra hverandre i bioteknologiens verden, kanskje fordi teknologien gjør selve virkeligheten foranderlig og oppløser naturens begrensninger. En ny tv-serie setter søkelys på biohackingens farer, men tar samtidig del i normaliseringen av en løpsk teknologi.

0 kr 0