Montréals ordfører Valérie Plante forteller i selvbiografien Okay, Universe om ferden fra grasrotaktivisme til partipolitikk og valgseier. Illustrasjon : Delphie Côte-Lacroix.

Strekk i streken

Stjernetegner Alison Bechdel skildrer hvordan stadig nye treningstrender har forandret henne, mens Montréal-ordfører Valérie Plante vil forandre samfunnet med en håndbok om den moderne «tillitskvinnen» som godt utfyller Einar Gerhardsens Tillitsmannen.

juli 2021

Etter prisbelønte bøker om sitt forhold til sin far og sin mor, skildrer 60 år gamle Alison Bechdel i sin tredje tegneserieroman hvordan stadig nye treningstrender har formet livet hennes. The Secret to Superhuman Strength befester Bechdels posisjon som en av de viktigste amerikanske serieskaperne. Boka er en fin utdypning av den selvbiografiske familiehistorien i Fun Home (2006, norsk utgave: Husfred) og Are You My Mother? (2012), samtidig som den handler mest om forholdet mellom individ og samfunn.

Bechdel forteller om hvordan hun som barn var fascinert av tegneseriebladenes annonser med kroppsbyggeren Charles Atlas, der budskapet var at man med noen minutters daglig trening kunne forandre seg fra pusling til muskelbunt. Bokas tittel refererer til en annen reklame fra barndommen som også lokket med mirakuløse resultater, og hun dristet seg til å bestille heftet «The Secret to Superhuman Strength» på postordre. Den dårlig trykte lefsen med kampsport-øvelser svarte imidlertid ikke til forventningene.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal