«Vi vet at du jobber for CIA»

januar 2022

Søndag 23. mai like før åtte på kvelden er jeg på hotellrommet og snakker i telefonen med min kone, som er i Washington. Det banker på døra. Jeg har knapt fått åpnet den før en gruppe væpnede menn stormer inn i rommet. Med en pistol rettet mot panna, hører jeg noen rope: «Ned på gulvet!» De drar en hette over hodet mitt, sparker, slår og tråkker på ansiktet mitt. De påfører meg to brukne ribbein og en nyreskade.

I samme øyeblikk er teamet mitt på vei i bil til en restaurant i nærheten av hotellet, da en hvit pickup smeller inn i kjøretøyet foran dem for å blokkere veien. Et halvt dusin maskerte menn hopper ut av bilen med halvautomatiske våpen i hendene. De river ut sjåføren og slår ham med geværkolben. Så setter de bind for øyene på kollegene mine og tar dem med seg. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal