Sprikende ambisjoner

Når Nick Cassavetes lager film basert på en virkelig historie om bortføring av tenåringsjenter, skulle utgangspunktet være rikt på muligheter. Ikke alle valg han tar er innlysende.

august 2023
Herdet kasus på dystert oppdrag. Maika Monroe som Case Hardin. Foto: Another World Entertainment.

De fleste kinogjengere har heldigvis ikke forutsetninger for å beskrive hvordan man ville reagert om ens tenåringsdatter ble bortført. I rollen som Bob Hightower lyder Nikolaj Coster-Waldaus reaksjon oppriktig nok, når han forklarer sin tilsynelatende fåfengte ambisjon om å finne datteren med at han simpelthen må gjøre noe. Tilværelsen er ellers uten alternativ: «Jeg dør litt hver dag.»

I en sjokkartet prolog ser vi en ung jente bli bortført utenfor et kjøpesenter, mens hun venter på moren som bare skal inn et siste ærend. I «vår» tid opplever den fraskilte politimannen Bob noe enda verre: Ekskona blir drept, hennes nye mann hengt opp i stua, og datteren bortført. Sporløst. Etterforskning, etterlysning og avisoppslag er til ingen nytte. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal