Et vinnende vesen?

Her følger en oppsummering av årets presidentvalgkamp i en av svingstatene i USA, Vest-Virginia. Denne fattige delstaten har tradisjonelt vært en bastion for demokratene, men for fire år siden fikk George W. Bush flest stemmer her. Det kan han få denne gangen også.

I avsidesliggende landsbyer i Vest-Virginia henger «Bush-Cheney»-plakater på husvegger som langt ifra vitner om velstand. Plakatene er satt opp av beboere som ikke akkurat drømmer om skattelette på aksjeutbytte. Man ser også plakater med støtte til amerikanske tropper, We support our troops. I Charleston, Vest-Virginias hovedstad, snakker vi med en bibliotekar som forteller at hennes bror har bestemt seg for å stemme på republikanerne «av religiøse grunner». Selv om han er lærer og mangler helseforsikring.

Vest-Virginia er nærmest synonymt med kull. Mellom motorveier og elver, fjell og jernbane, dukker det stadig opp kullgruver med store tankformede heiseverk. Frihandelspolitikk er ikke særlig populært i dette området. Ikke miljøvernere heller. De mistenkes for å ville legge ned de få industriarbeidsplassene som fortsatt er igjen etter utflyttinger og nedleggelser. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Å konsumere verden gjennom bilder

Default thumbnail
Neste sak

Liberalernes Waterloo

Andre saker om USA

Amerikas delte stater

Amerikanerne kutter all kontakt med omverdenen og bygger en festning rundt landet. En radikalisert venstreside tyr

Sa noen systemisk?

USAs bedriftsledere og konservative politikere vil gjøre alt for at folkebevegelsen skal slå seg til ro

Maktmisbruk i Minneapolis

Politifolk blir sjelden dømt for å ha drept afroamerikanske borgere. Den angivelig progressive delstaten Minnesota er

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.