/

Samvittighetsfange i USA

Norsk dokumentarfilm kan også hevde seg i forhold til å skildre politisk saker av global betydning. I filmen USA mot Al-Arian ser vi at juryen finner Al-Arian ikke skyldig på alle tiltalepunkter, men dommeren dømte likevel fengselsstraff og utvisning. Beviser ikke er så viktig hvis en skal bekjempe terror? Dokumentaren vises på kino i Norge i februar.

I dokumentarfilmen USA mot Al-Arian (2007), av Line Halvorsen, som nylig ble vist på Tromsø Internasjonale filmfestival, kan vi være vitne til et grotesk eksempel på hvordan amerikanske myndigheter er villige til trampe på enkeltmenneskers rettssikkerhet for å oppnå et politisk mål. La meg si det rett ut: Hvis du leter etter den endelige bekreftelsen på at krigen mot terror er en enorm bløff, så finner du det i denne filmen. Den dokumenterer dyptpløyende og grundig hvordan den fredelige aktivisten for palestinske rettigheter, Profesor Sami Amir Al-Arian, blir ofret som en brikke i de amerikanske myndighetenes desperate jakt etter syndebukker for terrorangrepene den 11. September.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Hvem myrdet den elektriske bilen?

Default thumbnail
Neste sak

Frankrikes kulturarv

Andre saker om Dokumentar

Wisemans hverdagsepos

Over et halvt århundre har den amerikanske filmskaperen og samtidskronikøren Frederick Wiseman

0 kr 0