Dokumentar / USA Al-Arian

Samvittighetsfange i USA

Norsk dokumentarfilm kan også hevde seg i forhold til å skildre politisk saker av global betydning. I filmen USA mot Al-Arian ser vi at juryen finner Al-Arian ikke skyldig på alle tiltalepunkter, men dommeren dømte likevel fengselsstraff og utvisning. Beviser ikke er så viktig hvis en skal bekjempe terror? Dokumentaren vises på kino i Norge i februar.

Posted on

I dokumentarfilmen USA mot Al-Arian (2007), av Line Halvorsen, som nylig ble vist på Tromsø Internasjonale filmfestival, kan vi være vitne til et grotesk eksempel på hvordan amerikanske myndigheter er villige til trampe på enkeltmenneskers rettssikkerhet for å oppnå et politisk mål. La meg si det rett ut: Hvis du leter etter den endelige bekreftelsen på at krigen mot terror er en enorm bløff, så finner du det i denne filmen. Den dokumenterer dyptpløyende og grundig hvordan den fredelige aktivisten for palestinske rettigheter, Profesor Sami Amir Al-Arian, blir ofret som en brikke i de amerikanske myndighetenes desperate jakt etter syndebukker for terrorangrepene den 11. September.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver