Krig Antropologi

Kontroversielle kunnskapsvåpen

Manglende kulturkunnskaper har gitt ekstra USA store problemer i Irak og Afghanistan. Nå ønsker de å bøte på skaden og innrullerer antropologer blant soldatene. Dermed risikerer antropologene å bli stridende parter i USAs kriger.

Posted on

Den amerikanske hæren har kjørt seg fast i Irak og Afghanistan. For å overkomme sin egen manglende kulturell forståelse som har kostet tusener av menneskeliv, både blant militærpersonell og sivilbefolkningen i de to landene, har den amerikanske hæren nå tatt i bruk antropologer.

Ingen er i tvil om at det amerikanske militæret har et stort behov for hjelp i sin forståelse av den islamske verden. Likevel er det mange antropologer som kommer med kraftig kritikk mot at deres kolleger samarbeider med militæret – spesielt i direkte kamphandlinger. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Krig

0 kr 0
Gå til Toppen