Latin-Amerika

Har høyresiden forsvunnet?

Høyrepartier i Latin-Amerika prøver å tilpasse seg venstrebølgen som har sveipet over kontinentet, med å overby venstresidens sosiale politikk. Men det har ikke gitt seg utslag i urnene. I mellomtiden har næringslivet lært seg å samarbeide med venstreregjeringene.

Posted on

«Det finnes ingen konservative partier i Brasil,» erklærte det brasilianske tidsskriftet Veja 11. april 2011, i en artikkel med tittelen «Den utrolige historien om landet uten høyreside». Siden 2002 har den brasilianske regjeringen, ledet av arbeiderpartiet (PT), løftet 40 millioner mennesker ut av fattigdom. Derfor ønsker ingen av landets 27 partier å identifisere seg med høyresiden. Selv de mest reaksjonære partiene har progressive navn, som «Demokratene». Men Brasil er ikke enestående.

På 90-tallet var høyrepartiene dominerende i hele Latin-Amerika, men sliter nå over hele kontinentet. Meningsmålingene i valgåret 2014 indikerer at vi burde spørre om høyresiden har forsvunnet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver