Ukraina

Patriotenes dilemma

Fortsette «revolusjonen» eller slåss mot separatistene? De nye makthaverne i Kiev forsøker å omdirigere protestene mot de korrupte institusjonene til en patriotisk krig mot separatistene i øst og Russland. Men noen «patrioter» har ikke gitt opp kampen.

Posted on

«Det blir bare kaos når alle tolker loven som de vil,» sier aktor rolig, uten at det demper spenningene på kontoret hans i Khmelnytskyj, en by med 260 000 innbyggere i hjertet av Vest-Ukraina. En sekretær ber de tjue unge mennene i svarte kjeledresser, militærstøvler og batonger i beltene om å vente tålmodig på at aktoren skal ta imot lederne deres, Jurij Lutsjuk og Ivan Kushnir.

«Vi er en offisiell organisasjon,» sier Kushnir. «Vi forsøker å overholde loven. Vi tar avstand fra vold. For øyeblikket kan du snakke med folk som oss, bedriftsledere, men hvis dette fortsetter får vi snart en arbeiderrevolusjon.» Når de to militslederne utbroderer sine klagemål, sauser de sammen mye rart. En kontorist med store briller og en overdimensjonert dress noterer alt uten å løfte hodet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver