Brasil

Tre hundre tyver med doktorgrad

Dilma Rousseff ble med nød og neppe gjenvalgt i oktober i fjor. Hun har en elendig oppslutning og er overlatt til en Kongress med 28 partier som er mer opptatt av å mele sine egen kake enn å reformere et vaklevorent politisk system.

Posted on

Brasil opplever en økonomisk, politisk og institusjonell krise. Etter tolv år med vekst har landet havnet i resesjon. BNP vil falle med tre prosent i år og fallet vil sannsynligvis fortsette i 2016. Arbeidsløsheten har skutt i været (nesten 8 prosent, mot 4 prosent i fjor) og inflasjonen er høy (over 9,5 prosent i år).

Under ti prosent av brasilianerne har tillit til president Dilma Rousseff, som siden i sommer har måttet tåle mange ydmykelser. I et forsøk på å roe ned opposisjonen, som krever at hun går av, aksepterte hun i august å samarbeide med den økonomiske eliten om den konservative planen «Agenda Brasil». Til ingen nytte. På anmodning fra opposisjonen innledet landets valgtribunal (TSE) to måneder senere etterforskning av finansieringen av valgkampen hennes i fjor. I kjølvannet nektet riksrevisjonen (Tribunal de Contas da União, TCU) å godkjenne statsregnskapet for året før. Den beslutningen, den første siden 1937, er i praksis en oppfordring til Kongressen om å forkaste regnskapet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver