Motsatsen til CNN i Syria

Dekningen av erobringen av Aleppo viste to tv-kanaler med diametralt motsatt innstilling.

Den 14. desember tok den syriske hæren kontroll over bydelene øst i Aleppo, som inntil da hadde vært en bastion for opprørerne som kjemper mot Bashar al-Assads regime. CNN og RT hadde en nærmest diametralt motsatt dekning av erobringen.

Allerede 7. desember leverte RT de første bildene av den syriske hærens inntog i Øst-Aleppo. Kanalens korrespondent, Lizzie Phelan, fulgte lojaliststyrkene på vei inn i bydelene. Hun gikk rundt i ruinene og fortalte om etterlatte rakettkastere og tønner med kjemiske substanser. RT illustrerte en artikkel med en interaktiv 360-graders video. I en gate i strøket Al-Layramoun var alle vinduene knust. «Alle som bodde og arbeidet her har dratt. Det er bare soldater igjen,» sier kommentatorstemmen (13. desember). Kommentaren framsto som et forsøk på å motbevise anklagene til talspersonen for FNs høykommissær for menneskerettigheter som samme dag hadde hevdet at regjeringsvennlige styrker hadde henrettet minst 82 sivile, inkludert kvinner og barn. Dagen etter rapporterte Phelan om erobringen av Aleppo stående midt i en jublende folkemengde. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Hamons uklare utopi

Neste sak

Fra den kalde krigen til invasjon av Irak

Andre saker om Media

Mediemisjonærene

Hvorfor er Juan Guaidó Venezuelas egentlige president? Hvor fort må den brasilianske statslederen kutte i pensjonene?

Angrepsmaskinen

Da Bernie Sanders begynte å seile opp som favoritt til å vinne Demokratenes nominasjonsvalg steg panikken

Frihandel med kanon

Den økonomiske liberalismens globale talerør er imot statlig innblanding, men ikke når det dreier seg om

Oppskrift på krig

Spenningen har steget dramatisk mellom USA og Iran etter at Trump trakk USA ut av atomavtalen,

Corbyn-kontroversen

Viljen til å framstille Jeremy Corbyn som en unikt ondsinnet skikkelse i britisk politikk har beseiret

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.