Motsatsen til CNN i Syria

Dekningen av erobringen av Aleppo viste to tv-kanaler med diametralt motsatt innstilling.

april 2017

Den 14. desember tok den syriske hæren kontroll over bydelene øst i Aleppo, som inntil da hadde vært en bastion for opprørerne som kjemper mot Bashar al-Assads regime. CNN og RT hadde en nærmest diametralt motsatt dekning av erobringen.

Allerede 7. desember leverte RT de første bildene av den syriske hærens inntog i Øst-Aleppo. Kanalens korrespondent, Lizzie Phelan, fulgte lojaliststyrkene på vei inn i bydelene. Hun gikk rundt i ruinene og fortalte om etterlatte rakettkastere og tønner med kjemiske substanser. RT illustrerte en artikkel med en interaktiv 360-graders video. I en gate i strøket Al-Layramoun var alle vinduene knust. «Alle som bodde og arbeidet her har dratt. Det er bare soldater igjen,» sier kommentatorstemmen (13. desember). Kommentaren framsto som et forsøk på å motbevise anklagene til talspersonen for FNs høykommissær for menneskerettigheter som samme dag hadde hevdet at regjeringsvennlige styrker hadde henrettet minst 82 sivile, inkludert kvinner og barn. Dagen etter rapporterte Phelan om erobringen av Aleppo stående midt i en jublende folkemengde. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal