Undervejs

In Between skildrer på lettere banal vis tre unge, palæstinensiske kvinders kamp for at leve det liv, de ønsker.

In Between skildrer på lettere banal vis tre unge, palæstinensiske kvinders kamp for at leve det liv, de ønsker.

Nogle landes navne er ladet med betydning. Blot ved at høre dem ytret eller se dem på skrift, sættes der gang i et væld af konnotationer og givne forståelser. Sådan er det nok især med navnene Israel og Palæstina. Straks vi ser disse navne formuleret, ihukommer vi, hvad vi i forvejen ved om den historiske konflikt og om den nuværende situation. De fleste af os tænker sandsynligvis på politikken. Vi tænker måske undertrykkelse, selvmordsbomber, religion og intifada.

Men alle disse for-forståelser kan vi stort set fralægge os, når vi ser filmen In Between. Den er nemlig noget så sjældent som en israelsk film, der kun i meget vagt omfang berører det politiske i en region, der er så betændt. (…)

Forrige sak

Livets ytterste betingelser

Neste sak

Filmisk set - juli

Andre saker om Film

Familiens sorte får

Familiefesten skriver sig på behændig vis ind i en arketypisk genre. Den styrer udenom genrens værste

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.