Tempel for en ny type forbruk

I november åpnet Fico Eataly World i Bologna, en gastronomisk fornøyelsespark som hyller et postkort-Italia til glede for de store internasjonale næringsmiddelgigantene.

Store inngangsporter som i en fornøyelsespark ønsker velkommen til Fico Eataly midt i et næringsområde utenfor Bologna fullt av store magasiner for hobbyutstyr, sportsutstyr, lamper og leker. Bak de videoovervåkede inngangsportene ligger det hundre mål. 80 av dem er dekket av 44 000 solcellepanel, og de resterende 20 huser små innhegninger for dyr og små hager.

(…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Mistenkelig valgresultat i Honduras

Neste sak

Forørkning i Italias byer

Mer Italia

Mafiaens sosiale forankring

Rettssaken mot ‘Ndrangheta vekker igjen spørsmålet om mafiaens vesen og hvorfor Italia aldri blir kvitt denne «andre staten».

Italias politiske drama i tre akter

For to år siden ble ytre høyrepartiet Lega Italias nest største parti med sin krasse kritikk av EU og de økonomiske innstrammingene Brussel påla landet. Nå har partiet gått i regjering med tidligere europeisk sentralbanksjef Mario Draghi. Hva skjedde?

En kinesisk landsby i Italia

Europas største kinesiske eksilmiljø har i liten grad blitt rammet av koronaviruset. Etter tjue år med mistro fra sine italienske medborgere, har kineserne som driver klesindustrien i Prato fått en forsinket anerkjennelse.

Slik erobret Salvini Italia

I 2013 tok Matteo Salvini over det falleferdige separatistpartiet Lega Nord. Han byttet ut hets mot Roma og søritalienerne med angrep på Brussel og innvandrerne. Det har gitt regjeringsmakt og 34 prosent av stemmene i EU-valget.

Investorene stemmer ikke

Italienske velgere har nok en gang fått erfare at en av de mektigste aktørene i demokratiet deres ikke bryr seg særlig om hva de vil. Og selv Tyrkias autoritære president har måttet gi etter.

0 kr 0