Fra Al Jazeeras nyhetssenter i Doha, Qatar. Foto: Paul Keller

Qatars jakt på venner

Den 10. april annonserte Zionist Organization of America (ZOA) og organisasjonens leder Morton Klein «stolt og fornøyd [at] det var gjennom Kleins mange anstrengelser og lange møter i Doha (Qatar) med emiren og andre qatarske ledere, at Qatar gikk med på å kansellere en ondsinnet antisemittisk 'undercover' dokumentarserie fra Al-Jazeera om den såkalte 'amerikanske jødelobbyen'.»[ref] «ZOA/Mort Klein convinced Qatar to cancel anti-semitic Al Jazeera 'Jewish lobby' series», ZOA, https://zoa.org.[/ref]

En uke senere svarte tv-kanalen: «Morton Klein kaller åpenbart feilaktig seriens emne for 'den amerikanske jødelobbyen', mens granskningen dreier seg om pro-israelske amerikanske organisasjoner (inkludert ZOA), som fremmer interessene til en fremmed makt på amerikansk jord. […] Det er forbløffende at Klein omtaler en dokumentarserie han ikke har sett med slike fordomsfulle, unøyaktige og provokative ord.»[ref] «Al Jazeera denies claims of pro-Israel group on The Lobby films», Al-Jazeera, 17. april 2018, www.aljazeera.com.[/ref] (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Hvor ble verden global?

Neste sak

Dokumentaren som måtte stanses

Andre saker om Qatar

Default thumbnail

Emirat i endring

En moderniseringsprosess er i full gang i det rike golfmonarkiet Qatar.

0 kr 0