Qatars jakt på venner

I over et år har Qatar klart å styre unna farene og få motstanderne på defensiven. Hvilken pris vil palestinerne betale for den nye politikken?

september 2018
Fra Al Jazeeras nyhetssenter i Doha, Qatar. Foto: Paul Keller

Den 10. april annonserte Zionist Organization of America (ZOA) og organisasjonens leder Morton Klein «stolt og fornøyd [at] det var gjennom Kleins mange anstrengelser og lange møter i Doha (Qatar) med emiren og andre qatarske ledere, at Qatar gikk med på å kansellere en ondsinnet antisemittisk 'undercover' dokumentarserie fra Al-Jazeera om den såkalte 'amerikanske jødelobbyen'.»

En uke senere svarte tv-kanalen: «Morton Klein kaller åpenbart feilaktig seriens emne for 'den amerikanske jødelobbyen', mens granskningen dreier seg om pro-israelske amerikanske organisasjoner (inkludert ZOA), som fremmer interessene til en fremmed makt på amerikansk jord. […] Det er forbløffende at Klein omtaler en dokumentarserie han ikke har sett med slike fordomsfulle, unøyaktige og provokative ord.» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal