Vår følgesvenn Luis Sepúlveda er død

Det er med stor sorg vi har fått bekreftet bortgangen til Luis Sepúlveda Calfucura, forfatter, kamerat og venn, medlem av redaksjonen til chilenske Le Monde diplomatique og det tilknyttede forlaget Aún Creemos en los Sueños, som har utgitt ni bøker med over hundre av hans artikler.

Luis Sepúlveda døde 70 år gammel torsdag 16. april som følge av Covid-19, i Oviedo i Spania, etter å ha vært innlagt sju uker på universitetssykehuset i Asturias.

Vår dypeste medfølelse går til hans kone, poeten Carmen Yáñez, og hans barn Carlos, Paulina, Sebastián, Max, Léon og Jorge. Vi kondolerer også til hans venner og lesere.

Vi har ikke bare mistet en stor forfatter, men også en god venn, som har vært med oss siden vi startet det eventyret den chilenske utgaven av Le Monde diplomatique etter hvert har blitt. Luis Sepúlveda var umåtelig sjenerøs og talentfull, en stor forteller som alltid stilte sin kunnskap til rådighet for andre.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal

Luis Sepúlveda ga ut over tretti bøker, som ble oversatt til en rekke språk, blant annet Den gamle mannen som leste kjærlighetsromaner, Historien om en måke og om katten som lærte å fly, Skyggen af hvad vi var engang, Patagonia Express, Mundo del fin del mundo og Nombre de torero. Han var en fantastisk forfatter, men også en borger som engasjerte seg i de store revolusjonære sakene, som deltok i sosiale kamper lidenskapelig overbevist om at et annet Chile og en annen verden er mulig.

Hans siste tekst i Le Monde diplomatique i desember, «Chile, en uttørket oase», handlet om opprøret i hjemlandet.

 

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal