Illustrasjon: Pixabay.

Budskapet fra avløpet

«Følg pengene» er en velkjent metode for å avsløre korrupsjon og maktmisbruk. «Følg vannet» kan nå vise seg å bli en effektiv måte å spore koronasmitte på.

De trodde vi visste når koronaviruset kom til Europa med de første alvorlige tilfellene i slutten av januar og de første dødsfallene i begynnelsen av februar. 18. juni fortalte det italienske folkehelseinstituttet Istituto superiore di sanità at det hadde oppdaget et annet forløp: «Resultatene, bekreftet i to laboratorier med to forskjellige metoder, viste at det fantes RNA fra SARS-CoV-2 i prøver tatt Pressemelding fra Istituto superiore di sanità, nr. 39 / 2020, 18. juni 2020.[/ref]

Dette verdifulle funnet for å forstå spredningen av pandemien som startet i Kina, har blitt kryssjekket med en retrospektiv undersøkelse i slutten av desember i Frankrike og i kloakken i Barcelona, hvor det ble oppdaget koronavirus førti dager før det første registrerte smittetilfellet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Fra utenlandsk innblanding til bankokrati

Neste sak

Bioteknologiens forlokkelser

Andre saker om Helse

Anoreksi, en samfunnssykdom

I motsetning til andre sosialt betingede sykdommer rammer anoreksi nesten utelukkende unge kvinner fra velstående miljø.

Patologisering av livet

Århundrer med kliniske observasjoner gjorde den europeiske psykiatrien i stand til å skille mellom lidelser som

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.