Uden konsekvens er vi ikke mennesker

Palm Springs er ved første øjekast en letfordøjelig romantisk komedie, men filmen viser sig ligeledes at være en interessant granskning af moral og væsentligheden af agens.

november 2020
Palm Springs er letbenet og humoristisk anlagt, men insisterer samtidig på at undersøge det moralske til bunds. FOTO: ANOTHER WORLD ENTERTAINMENT.

Han nærmer sig kvinden med en iøjnefaldende selvsikkerhed. Han kender situationen i detaljer. Ved præcist hvordan alle omkring ham agerer. Han kan tage en drink fra en af de mange personer på dansegulvet og give den videre til en anden person i én naturlig, flydende bevægelse. Som om han har været der på dansegulvet før. Og det har han. Utallige gange. Flere tusinde måske. Myles sidder nemlig fast i en tidslomme. Derfor oplever han den samme dag og den samme bryllupsfest igen og igen og igen og igen.

I denne udgave af den tilbagevendende dag byder han brudepigen Sarah op til dans. Hun modsætter sig først, men overtales så. Måske betages hun af hans elegante, men ligefremme ageren og af hans kendskab til lige netop den verden og de omgivelser, som de er fælles om denne aften. Og hun betages i en sådan grad, at hun går efter ham ind i den ørkengrotte, som gør at også hun havner i en uendelig tidslomme. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal