Bankmannen, yogien og håpet i Ecuador

7. februar skal ecuadorianerne velge sin neste president. Sittende president Lenín Moreno ble valgt som venstrekandidat, men har gjort alt for å sabotere landets venstreside. Nå håper landets høyreside at han har lykkes med det.

Urfolkskandidaten Yaku Pérez under lanseringen av sitt kandidatur i Quito 6. oktober 2020. Foto: Vincent Ricci, Shutterstock.

Ett prosjekt dominerte forrige presidentvalgkamp i Ecuador, nemlig Lenín Morenos løfte om å videreføre Rafael Correas politikk, et løfte han tråkket på på alle mulige måter etter at han ble valgt. Fire år senere er alle presidentkandidatene enige om at det gjelder å bryte tvert med politikken til Moreno, som ikke stiller til gjenvalg.

For det går ikke spesielt bra med Ecuador. Koronapandemien har rammet landet hardt. Viruset tok livet av 13 994 av landets 17 millioner innbyggere i fjor, ifølge myndighetene. Samtidig var overdødeligheten på 40 000 sammenlignet med tidligere år. Selv om man ikke kan si med sikkerhet at alle disse dødsfallene skyldtes sykdommen, er de unektelig et resultat av helsekrisen pandemien har forårsaket. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Russlands afrikanske comeback

Neste sak

Avkortet ungdomstid

Mer Ecuador

Folkeopprør mot Moreno

Økonomiske innstramminger i bytte mot en redningspakke fra IMF har utløst massedemonstrasjoner og politisk krise i

Morenos machiavellisme

Lenín Moreno ble valgt til president med løfter om å videreføre Rafael Correas sosiale politikk. I

Helse for folket

I ti år har Ecuador forsøkt å gjenoppbygge det offentlige helsevesenet etter tiår med forsømmelse og

0 kr 0