Bakenfor pandemien

The Covid Diaries, videodagbøkene til fem unge mennesker i New York, kan sies å være en bagatell, men ikke desto mindre en sympatisk sådan.

mars 2021
Fra Arlet Guallpas «Frontline Family». Foto: HBO.

Hvis den pandemirelaterte selvmedlidenheten tar overhånd, er det bare å sende noen varme tanker sørover, for eksempel til en favela i Rio de Janeiro, eller et skur langs landeveien i Tanzania. Litt perspektiv på ting skader aldri. Og dersom u-land og favelaer skulle være så hinsides egen livserfaring at det er umulig å relatere til: Send tankene vestover, til et land vi inntil nylig likte å sammenligne oss med, USA. For å minne om en selvfølge som ofte glemmes: År 2020 kunne vært tilbragt langt verre steder enn i lille Norge.

Videodagbøkene The Covid Diaries, ført i kamera av fem unge mennesker i New York, kan nok sies å være en bagatell, sågar en tendensiøs bagatell, men like fullt en sympatisk sådan. Den gjør inntrykk der den skildrer den innskrenkede hverdagen for de enkelte kronikører og deres nærmeste. Unge mennesker i formende år gjør sine dystre livserfaringer i skyggen av den moderne svartedauden. Når de slik legger fram sine vitnesbyrd om en mildest talt krevende tid, så skylder man vel å legge fjeset i milde gammelmannsfolder og høre etter? Hvordan har de det, ungdommen nå til dags? Flere her hjemme har allerede luftet bekymringer for hvilke ettervirkninger denne covid-parentesen vil ha for en i verste fall tapt generasjon. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal