De fænomener der forener og adskiller menneskene

På dokumentarfilmfestivalen i Zagreb finder vi stærke skildringer af samfundsrelevante problemstillinger. Til gengæld er pandemien stort set fraværende.

juli 2021
Fra Teenage Lockdown Tales.

Dag 1 i Zagreb. Min temperatur er 36,6 grader. Jeg slipper gennem nåleøjet og må gå videre ind i biografmørket. Sådan er det at være på filmfestival anno 2021. Her er det ikke kun billetten, der bliver scannet, men tillige publikums pander.

Corona sætter naturligvis sine spor på dette års udgave af International Documentary Film Festival i Zagreb. Ikke desto mindre virker det til at festivalen bevidst har undladt at vælge film, der handler om pandemien. Måske er vi allerede ved at få nok. Måske har vi brug for, at en festival netop er et frirum, hvor vi kan glemme pandemien for en stund og lade som om livet er kommet i fuldt flor tilbage. Omend det er i al delvist er et bedrag. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal