Kunne vi dog bare blive inde i den røde Saab

Drive My Car er en sindrig og sofistikeret adaption af en Haruki Murakami-novelle, men også en mere grandios og kompleks fortælling end Murakamis lille og meget ligefremme novelle.

februar 2022
En Saab 900 Turbo. Gerne i rød. Gerne med soltag. Foto: Arthaus.

Straks efter filmen slutter begynder jeg at søge efter bilannoncer. Jeg tjekker en stor database med brugte biler, for sådan en bil er da noget ganske særligt. Det skal være lige præcist sådan en model. En Saab 900 Turbo. Gerne i rød, ligesom i filmen. Gerne med soltag, ligesom i filmen. Gerne med kassettebåndsafspiller, ligesom i filmen.

Det er nok ikke at tage munden for fuld, hvis jeg påstår, at protagonisten i Drive My Car er en Saab 900. Utallige scener foregår inde i bilen. Utallige scener viser bilen kørende på en vej, som på forunderlig vis er fyldt med andre biler, men ingen røde biler. Ingen som denne Saab 900.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal