Magten eller menneskene?

Isabelle Huppert er eminent i hovedrollen som plaget politiker i den særdeles dialogdrevne Løftene, der gransker hvordan det politiske spil altid kræver ofre og altid har en slagside.

juli 2022

Smag lige på disse ord: ekspropriering, foged, stævning, bureaukrati, socialt boligbyggeri. Ikke ligefrem vanligt filmisk materiale, vel? Ikke desto mindre er det ord som disse, der beskriver tematikkerne i den franske film Løftene. Er den så gabende kedsommelig som disse ord antyder?

Isabelle Huppert spiller Clémence Collombet, der er borgmester i en forstad til Paris, og allerede der er vi godt undervejs. Hupperts ansigt er nemlig fænomenalt til at demonstrere autoritet, men også en stramt kontrolleret menneskelighed, der passer fortrinligt til rollen. Borgmesteren er nemlig en magtperson, der faktisk også bekymrer sig for de mennesker, hun har magt over. Heri hviler hele filmens præmis. Kan borgmesteren fortsætte med at være menneske i takt med at magtens rum udvides?
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal