Semiromantisk komedie

Kjærlighet til salgs – gitt tabuet rundt slike forbindelser, spiller Sophie Hydes skildring av denne relasjonen på mange av de samme strenger som øvrige filmer der Han møter Henne. Emma Thompson er heller ingen heftelse.

august 2022
Emma Thompson (til høyre) vil gjerne være helt sikker på at Daryl McCormick vet sitt eget beste. Foto: Ymer Media.

Fra tid til annen får man den gode fornemmelsen i løpet av filmens første minutter: Å, jo, vi er i gode hender – en tillit som vanligvis tilskrives de mer enn habile regissører. I noen tilfeller har vi også en hovedrolleinnehaver som sikrer at dette ikke kan gå helt skeis. Emma Thompson er alltid overbevisende, pussig nok til tross for at hun som oftest er seg selv lik, om så oppdraget er kontemplativ forfatter (Stranger Than Fiction) eller striks hoffdame som klasker Leslie Jones’ ansikt ned i kake på Saturday Night Live.

Mindre kjente Daryl McCormick har hatt roller i serier som Peaky Blinders og A British Scandal. I Good Luck to You, Leo Grande, regissert av Sophie Hyde, har han tittelrollen som profesjonell kavaler. Emma Thompsons Nancy er enke og forhenværende lærerinne som leier seg en ung mann for en noe forsinket seksuell oppvåkning. Vi tas med fra hennes aller første og famlende møte med Leo på et anonymt hotellrom. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal