Rollelege på luksusyacht

Rig bliver fattig og rig igen i Ruben Östlunds vulgært dekadente Guldpalme-vinder Triangle of Sadness.

oktober 2022
Triangle of Sadness. Foto: SF Norge.

Tillad mig tre korte nedslag: En kvinde iklædt nedringet kjole og funklende dyr perlekæde sprutter store mængder bræk ud over middagsbordet, mens hun bliver ved med at bælle champagne, og luksusyachten gradvist tilter mere og mere til siden. Selvsamme kvinde beordrer en dag al personalet på yachten til at smide hvad som helst for at tage en havdukkert. Bare sådan for at de arme arbejdere også kan mærke hvordan det gode liv føles. Under høj søgang går toiletterne amok, og i hvad der nærmest minder om et latrinært angreb spyr de lort og pis ud i tykke stråler, mens menneskene kurer desperate rundt i sølet.

De mindeværdige scener står i kø efter at have oplevet Triangle of Sadness. Og ja, filmen er vitterligt en oplevelse. På en og samme gang hamrende irriterende, ulideligt prætentiøs og fortænkt, men også gribende, vedkommende og fremfor alt dybt, dybt underholdende.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal