Menneskene i Palestina

Peace, Propaganda and the Promised land er en glimrende DVD samling for de som vil vite mer om Israel/Palestina-konflikten. Samlingen består av to DVD med en hovedfilm, flere og utvidede intervjuer, nyhetsklipp, kortfilmer, historiske kart over området, samt en pedagogisk gjennomgåelse av konfliktens historie.

november 2006

Flere uavhengige filmskapere har bidratt til materialet og noen av kortfilmene er viktige historiske dokument over overgrep i Palestina. Noen avdekker den israelske strategien for å svekke og kue palestinerne, andre forteller om hva det vil si å leve under okkupasjon, hvordan undertrykking og overgrep griper inn i et vanlig menneskes liv.

Hjelpearbeidere, støttespillere og palestiner forteller om tilstanden i de okkuperte områdene. I «The poetry of listening; Middle Eastern stories», leser palestinske poeter dikt og forteller små historier om virkelige hendelser. Gjennom historiene og poesiens sterke og konsise form fanges essensen i tilværelsen til menneskene i Palestina og gir dem nyanser det ellers ville være vanskelig å se. Kanskje de kan få oss til å lytte og ikke lukke øynene for de lidelser befolkningen i Palestina må utstå? (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal