Film

En sjenerende apolitisk film

I den norske filmen Statsministeren er det mest om Jens, minst om politikk. Ser man over til Sverige viser de nå filmen om tidligere statsminister Göran Persson ? mest om politikk.

Posted on

Da TV2 inviterte til lanseringen av dokumentarserien Statsministeren i mars, stilte jeg regissør Aslaug Holm og statsminister Jens Stoltenberg ett spørsmål hver: Var filmen ment å kaste et kritisk blikk på maktens hverdag? Og: Var ikke statsministeren engstelig for at en nærgående portrett over fire år kunne misoppfattes som persondyrkelse? Min østeuropeiske bakgrunn fra før Murens fall gjør meg svært følsom for slikt.

Aslaug Holm sa hun ville ta oss med bak maktens kulisser, inn i rom som ellers er stengt for innblikk utenfra. Hun ville vise statsministeren i en eksistensiell situasjon, der en mann på toppen av makten spør seg selv: «Hvor står jeg? Hvor går jeg? Hva vil jeg med dette?» (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver