Sivilisasjonskritisk happening?

Er The Happening en teit film? Sommerens sedvanlig lettbeinte kinoprogram ble i år innledet av M. Night Shyamalans seneste krysning mellom grøsser og katastrofefilm. Naturen slår seg vrang, hevnen er utspekulert, men hvorfor?

Et av de sikreste sommertegn er at kinotilbudet blir merkbart mer preget av effektfulle eventyrfilmer og lette, delvis stupide komedier. Enda godt at indisk-amerikaneren med det underlige navnet M. Night Shyamalan er ute med en ny film. The Happening, sjangermessig i grenselandet mellom grøsser og katastrofefilm, hadde premiere i en lang rekke land fredag 13. juni. Enkelte filmer finner sin naturlige dato.


Night (f. 1970) er en filmskaper som har opplevd både kassasuksess og flopp, og en som både har skuffet og overrasket et kritisk filmpublikum – og det ene er jo som vi vet ikke nødvendigvis sammenfallende med det andre. Forhåndsomtalen på The Happening gjorde meg både skeptisk og nysgjerrig. Uforklarlig naturfenomen? Stivnede positurer? Verdt å bruke tid på? La meg ta en lang omvei til svaret. Jeg begynner i Malmö 2001. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal