Film

Alt for mange ord

Olivier Assayas’ Sils Maria tematiserer aldring og forfald, men filmen lider under for mange ord og et skuespil, der nærmer sig det selvglade.

Posted on

Nogle film er mestendels skuespillets. Der tales stolpe op og stolpe ned. Der tales og ageres i en sådan grad, at man får lyst til at skrive det med kapitæler som et andet Yahya Hassan-digt: DER TALES OG DER AGERES. Dette er bestemt og uden tvivl tilfældet med Olivier Assayas’ Sils Maria.

Skuespillerinden Juliette Binoche spiller skuespillerinden Maria Ender. For tyve år siden fik Maria sit gennembrud i rollen som Sigrid, en ung kvinde med stor appetit på livet, som det siges. Et søgende individ med en naturlig charme, som omgivelserne enten betages af og forelsker sig i eller frastødes af i en sådan grad, at det for den mere modne kvinde, Helena, resulterer i et selvmord. Maria Ender leverede en pragtpræstation, blandt andet hjulpet frem af den schweiziske instruktør, Wilhelm Melchior, og siden da har hun været en feteret stjerne. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver