Alt for mange ord

Olivier Assayas’ Sils Maria tematiserer aldring og forfald, men filmen lider under for mange ord og et skuespil, der nærmer sig det selvglade.

Nogle film er mestendels skuespillets. Der tales stolpe op og stolpe ned. Der tales og ageres i en sådan grad, at man får lyst til at skrive det med kapitæler som et andet Yahya Hassan-digt: DER TALES OG DER AGERES. Dette er bestemt og uden tvivl tilfældet med Olivier Assayas’ Sils Maria.

Skuespillerinden Juliette Binoche spiller skuespillerinden Maria Ender. For tyve år siden fik Maria sit gennembrud i rollen som Sigrid, en ung kvinde med stor appetit på livet, som det siges. Et søgende individ med en naturlig charme, som omgivelserne enten betages af og forelsker sig i eller frastødes af i en sådan grad, at det for den mere modne kvinde, Helena, resulterer i et selvmord. Maria Ender leverede en pragtpræstation, blandt andet hjulpet frem af den schweiziske instruktør, Wilhelm Melchior, og siden da har hun været en feteret stjerne. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Vertigo i Berlin

Neste sak

Undren som modstand

Andre saker om Film

Ungdom, ku og gissel

Kolombianske Monos om geriljaens lærlinger blir ofte en lyrisk oppdagelsesreise i frodig

0 kr 0