Døve ører

Legitim og velbegrunnet kritikk mot frihandelsavtaler møter døve ører i EU-systemet. Det vil på sikt bare forsterke uføret EU er i.

EU opplevde nok en minikrise i slutten av oktober, og nok en gang ble skylden rettet mot innbyggerne snarere enn EUs døve ører.

Lille Vallonia, den belgiske regionen som har opplevd en nedgående spiral helt siden industrien støtte på problemer på 1960-tallet, skapte oppstandelse i EU-systemet i slutten av oktober, da regionalforsamlingen nektet den føderale regjeringen å underskrive EUs nye handelsavtale med Canada, Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA). (…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Sentrumsekstremistenes ragnarokk

Neste sak

Thatchers arvtakere

Mer Leder

Fransk fiskekrok

I 2017 ble Emmanuel Macron framstilt som det liberale sentrums redning. Fire år senere er det ikke mye liberalitet igjen i presidentgjerningen hans.

«Ti stille!»

Når man har først har funnet et forhatt mål som ingen ønsker å bli forbundet med, er det lett å utvide rommet for bannlysning og forbud.

Vaklende topp

Når pengene ikke lenger sildrer riktig vei, må kasinoet tydeligvis stenges.

Hvem blir den neste fienden?

Siden Washington ønsker å innta lederrollen i kampen for «demokratiet», bør satellittstatene være klar over at USA ikke er enig med seg selv om hvem som er hovedfienden.

0 kr 0