/

Illusorisk om islamisering

To nye bøker har vekket nytt liv i den franske debatten om hva som får unge muslimer til å begå vold i islams navn. Dessverre overser bøkene innsiktene fra politisk sosiologi og holder fast på utdaterte idéhistoriske forklaringer.

De store mediene elsker krangler mellom intellektuelle, spesielt når de dreier seg om enkle, altomfattende forklaringer på samfunnsfenomener. Og ekstra mye spalteplass får enkle forklaringer på hva som driver unge vestlige muslimer til å velge «hellig krig». Mens politologen Gilles Kepel mener jihadisme skyldes en radikalisering av islam, sier kollegaen Olivier Roy at det snarere dreier seg om en islamisering av radikaliteten. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Brussels balkanske autokrat

Default thumbnail
Neste sak

Nytteløs Brexit

Andre saker om Frankrike

Anoreksi, en samfunnssykdom

I motsetning til andre sosialt betingede sykdommer rammer anoreksi nesten utelukkende unge kvinner fra velstående miljø.

Febrilsk virusindustri

Helsevesenet i Frankrike viser seg å være fullstendig uforberedt i møte med Covid-19, mye på grunn

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.