I de enøyde ideologers rike …

… blir komikere som Bill Maher konger av selvsagtheter. Gitt omstendighetene, fortoner disse selvfølgelighetene seg som glitrende innsikter.

mai 2022
Ideologisk ryddesjau: En lettere oppgitt Bill Maher forsøker å finne mening hos aktivister til høyre og venstre. Foto: HBO.

Bill Maher er en av et knippe amerikanske komikere som gjennom en snau mannsalder har bidratt til å gjøre standup-scenen i USA til en plattform for sosial og politisk kommentar, så vel som et forum for underholdning. Ikke dermed påstått at det er noe nytt (søk: Bill Hicks, Richard Pryor, Lenny Bruce); det virker bare nødvendig å minne om at det heller ikke er noen selvfølge.

Etter at HBO valgte å satse på ham for et par tiår siden, har Bill Maher vunnet en stadig større og internasjonal fanskare, og gjennom sine mange opptredener moret oss med venstrepopulismens parodiske trekk, ikke minst de mer hysteriske utslag av den uslitelige politiske korrektheten. Et av hans tidligere show var viet nettopp denne tematikken, og i sitt siste show, #Adulting, følger han opp slik vi kjenner ham, en retorisk begavelse som klør seg i hodet og harselerer med noe av det som har skjedd siden sist. Etter en nær legendarisk karriere på bekostning av politisk korrekthet, er det ingen overraskelse at han i 2022 lar de eksalterte utslag av woke- og kanselleringskulturen gjennomgå. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal