Prisen å betale for å være Israels beste venn

Eric Alterman om Bidens Israel-politikk.

februar 2024

Mens Biden gir ubetinget støtte til Israels krigføring i Gaza, ønsker flertallet av de demokratiske velgerne, og særlig de unge, våpenhvile og betingelser for den økonomiske og militære støtten. Vil Bidens holdning til Israel svekke sjansene hans i det kommende presidentvalget? I denne månedens podkast diskuterer Eric Alterman de politiske konsekvensene av Bidens Israel-politikk og den anspente atmosfæren på USAs fremste universiteter, hvor en ny mccarthyisme synes å ha fått fotfeste.

Eric Alterman er professor i engelsk på Brooklyn College (CUNY) og forfatter av We Are Not One: A History of America’s Fight Over Israel (2022). I februarutgaven av Le Monde diplomatique skriver Alterman om hvordan Bidens Israel-politikk splitter de jødiske samfunnene i USA.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal