Fra Roaming. Illustrasjon: Jillian Tamaki.

Regioner i ruter

Det franske tegneseriemarkedet bobler over, men serieskaperne frykter at forlagene får fortjenesten. Canada tar regionalismen til den internasjonale tegneseriehovedstaden.

mars 2024

Når du ankommer stasjonen i Angoulême, to timer med hurtigtog sør for Paris, blir du møtt av både en obelisk og en bautastein. Monumentene er minnesteiner for skaperne av Asterix, tegneren Albert Uderzo og forfatteren René Goscinny. Selv om velkomsten er utpreget fransk, er Angoulême en internasjonal tegneserieby med ettertraktet residensopphold for serieskapere fra store deler av verden (La Maison des auteurs), utdanningstilbud og et av verdens fremste tegneseriemuseer. Det blir særlig synlig den siste uka i januar, når 200 000 besøkende kommer til Angoulême for den årlige tegneseriefestivalen, som er den tredje største i verden etter italienske Lucca og Comiket i Japan. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal