Terrorisme da og nå

Mot slutten av 1800-tallet sto anarkister for en bølge av attentater som ga inntrykk av at det fantes et internasjonalt nettverk av terrorgrupper. Også da var sosial eksklusjon en av årsakene til terrortruslene.

Terrorismen er like gammel som menneskeheten. Den har alltid eksistert, på alle kontinenter og innen alle trosretninger. Hvorfor er vi så i våre dager vitne til fanatiske sikkerhetstiltak mot en usynlig fiende vi mistenker for å stå bak samtlige attentater verden over? Har vi glemt at det opp gjennom historien har vært flere perioder som til forveksling minner om vår egen tid, fylt med terrorisme og frykt?

Den 24. juni 1894 tok den italienske innvandreren og anarkisten Caserio livet av Frankrikes president, Sadi Carnot. Dette attentatet var høydepunktet i en serie attentater utført av anarkister i Frankrike. Hele det internasjonale samfunn følte seg truet, for det var ikke bare Frankrike som ble rammet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Supermakten Kina

Default thumbnail
Neste sak

– Jeg er i krig med meg selv

Andre saker om Terrorisme

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.