Det nye Athen

EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso mener grekernes mange ofre «åpner dørene for en bedre framtid». Den framtiden er det vanskelig å skimte i dagens Athen.

Forhistorie

I 2007 lanserte unge greske akademikere en bevegelse kalt G700 i protest mot at en hel generasjon var tvunget til å klare seg på 700 euro i måneden. Fem år senere framsto det som var uakseptabelt da som en uoppnåelig drøm, og organisasjonen annonserte at den ville bli lagt ned: «Siden bevegelsen ble lansert, har G700-medlemmenes framtid endret seg radikalt. […] Det vi kalte 700 euro-terskelen, vår sosiale referanse, er blitt knust av alt som har skjedd. […] For de som fortsatt deltar i våre aktiviteter, er 700 euro i måneden nå en gigantisk sum.» Det er slutt på kravet om verdighet: «I dag handler våre personlige mål bare om å overleve.»[ref] www.g700.blogspot.gr, 14. desember 2013 (på gresk).[/ref] (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Algerie endrer seg raskere enn lederne

Default thumbnail
Neste sak

Valgene ingen vil ta

Andre saker om EU

0 kr 0