Leder

Ordenes virkelighet

Når det kommer til Israel og Palestina er ord og virkelighet diametrale motsetninger hos de fleste vestlige ledere.

Posted on

«Israel er under beleiring av en terroristorganisasjon,» sa USAs utenriksminister John Kerry til CNN 20. juli, mens Israel omringet Gaza og bombet og drepte hundrevis av sivile palestinere, som i sju år har vært innesperret av en brutal israelsk blokade. Halvannen uke senere kalte president Obama det «en barbarisk handling», da Hamas angivelig skulle ha tatt til fange en israelsk soldat, på et tidspunkt da israelske bomber hadde drept over 200 palestinske barn. Kerry og Obama demonstrerte dermed nok en gang at når det kommer til Israel og Palestina er ord og virkelighet diametrale motsetninger hos de fleste vestlige ledere.

Hvor mange ganger har vi ikke hørt påstanden om at Israel bare utøver «sin rett til å forsvare seg» mens tanks, droner og jagerfly bomber boliger, skoler, sykehus og moskeer? Hvor mange ganger har vi ikke hørt at det er Hamas’ skyld at så mange barn blir drept, med udokumenterte påstander om at Hamas bruker dem som menneskelige skjold – som om det ga Israel rett til å bombe sivile mål, eller om det skulle ha noen hensikt når den israelske hæren åpenbart ikke bekymrer seg særlig for drap på sivile palestinere? Hvor mange ganger har vi ikke hørt at den israelske hæren «humant» advarer palestinere om å forlate hjemmene sine, bare for å bombe stedene de blir bedt om søke tilflukt i? (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver