Ordenes virkelighet

Når det kommer til Israel og Palestina er ord og virkelighet diametrale motsetninger hos de fleste vestlige ledere.

«Israel er under beleiring av en terroristorganisasjon,» sa USAs utenriksminister John Kerry til CNN 20. juli, mens Israel omringet Gaza og bombet og drepte hundrevis av sivile palestinere, som i sju år har vært innesperret av en brutal israelsk blokade. Halvannen uke senere kalte president Obama det «en barbarisk handling», da Hamas angivelig skulle ha tatt til fange en israelsk soldat, på et tidspunkt da israelske bomber hadde drept over 200 palestinske barn. Kerry og Obama demonstrerte dermed nok en gang at når det kommer til Israel og Palestina er ord og virkelighet diametrale motsetninger hos de fleste vestlige ledere.

Hvor mange ganger har vi ikke hørt påstanden om at Israel bare utøver «sin rett til å forsvare seg» mens tanks, droner og jagerfly bomber boliger, skoler, sykehus og moskeer? Hvor mange ganger har vi ikke hørt at det er Hamas’ skyld at så mange barn blir drept, med udokumenterte påstander om at Hamas bruker dem som menneskelige skjold – som om det ga Israel rett til å bombe sivile mål, eller om det skulle ha noen hensikt når den israelske hæren åpenbart ikke bekymrer seg særlig for drap på sivile palestinere? Hvor mange ganger har vi ikke hørt at den israelske hæren «humant» advarer palestinere om å forlate hjemmene sine, bare for å bombe stedene de blir bedt om søke tilflukt i? (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Arnested for den palestinske motstanden

Default thumbnail
Neste sak

Å være vitne til etnisk rensing

Andre saker om Leder

Sa noen systemisk?

USAs bedriftsledere og konservative politikere vil gjøre alt for at folkebevegelsen skal slå seg til ro

Pengenes andre ansikt

Gjeld har de siste femti årene blitt den dominerende, høyst reelle, men samtidig metafysiske veven som

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.