Pinsevekkelse i Brasil

Karismatiske personligheter kan sikre partiene mange stemmer i valgsystemet i Brasil. Dermed får evangeliske kirkesamfunn stadig mer innflytelse i politikken.

Karismatiske personligheter kan sikre partiene mange stemmer i valgsystemet i Brasil. Dermed får evangeliske kirkesamfunn stadig mer innflytelse i politikken.

«Hvis Marina ikke tar stilling innen mandag, skal hun få den verste skyllebøtta jeg noensinne har gitt en presidentkandidat.» Twittermeldingen til den innflytelsesrike predikanten Silas Malafaia lørdag 30. august har fått mye oppmerksomhet. Marina Silva rykket opp som presidentkandidat etter at Det brasilianske sosialistpartiets kandidat Eduardo Campos døde i en flystyrt 13. august. Dagen før twittermeldingen hadde hun lagt fram programmet sitt og sagt at hun ville trosse tabuet og gå inn for en felles ekteskapslov dersom hun ble valgt.

I praksis har homofile par kunnet gifte seg siden mai i fjor, etter en kjennelse i brasiliansk høyesterett. «Dette er en rettspraksis som konservative dommere fort kan bryte. Så lenge vi ikke har en lov er vi ikke sikret rettighetene våre,» sier Jean Wyllys, landets eneste åpent homofile medlem av nasjonalforsamlingen. Da Marina la fram programmet, konkretiserte hun endelig den «andre politikken» hun har lovet. Dette var desto mer oppsiktsvekkende siden presidentkandidaten også er praktiserende medlem av den konservative pinsekirken Guds forsamling. (…)

Forrige sak

Plastisk politikk

Neste sak

Hjertet til venstre, stemmen til høyre

Andre saker om Brasil

Bolsonaros astrolog

Bak valgseieren til Jair Bolsonaro i oktober 2018 finner vi en tidligere astrolog og rabiat antikommunist

Hvem eier Amazonas?

Ideen om klimaintervensjon for å hindre at den brasilianske presidenten overlater regnskogen til jordbruksgigantene møter motstand

Korrupsjonsmisbruk i Brasil

Med tvilsomme metoder la den brasilianske dommeren Sérgio Moros partiske korrupsjonsetterforskning veien åpen for ytre høyre

Militæret i tall

Det brasilianske militæret har over 339 000 soldater, hvorav 18 000 kvinner. Forsvarsbudsjettet er på 22

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.