Sandheden skal frem

Ønsker du at blive klogere på journalistiske klicheer vil Truth måske være et syn værd. Ellers bør du holde dig langt væk.

Hvori består de journalistiske klicheer? Lad os tage en række sigende eksempler. En arketype er vel den utrættelige reporter, som trods kollegers skepsis og institutionernes advarsler, fortsætter sin kamp mod systemet, mod noget, der er meget, meget større end reporteren selv. Kliche er vel også den hellige motivation, men dog så flyvske størrelse kaldet sandhed, som efter sigende er enhver reporters evige drivkraft og det, der gør, at vi, der rapporterer om verden, er i en helt anden kategori af mennesker end alle de andre. Og så ryger og drikker vi. Gerne whisky og helst i en lind strøm. Og naturligvis fejrer vi en god historie på en bar med vores flok: de få trofaste kolleger, vi måtte have, og måske endog de uundværlige kilder, hvis liv vi muligvis bringer i fare, men så længe det er for den store sag og den skæbnesvangre afsløring, anses det for at være ganske rimeligt.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Intim kjøkkenrealisme

Neste sak

Nerdenes passive revolusjon

Mer Film

Didaktikk uten pekestokk

Éric Rohmers filmografi skriver seg tilbake til begynnelsen av sekstitallet, ofte med moral som erklært tematikk.

0 kr 0