Det lille opgør midt i det store

I den fine tunesiske film Min arabiske vår omstyrtes ingen samfund. Det er tværtimod skildringen af et almindeligt menneskes lille revolution.

I den fine tunesiske film Min arabiske vår omstyrtes ingen samfund. Det er tværtimod skildringen af et almindeligt menneskes lille revolution.

Hvad er på færde, når et menneske dikterer et andet menneskes liv? Når det er en anden, der fører den hånd, som skriver fortællingen om et liv? Dette er omdrejningspunktet for den fine, lille film Min arabiske vår.

Hedi er 25 år og bor hjemme hos sin overkontrollerende mor. Han arbejder som sælger for det franske bilfirma Peugeot. Det går ikke for godt med arbejdet, da den tunesiske økonomi skranter gevaldigt efter folkeopgøret, der førte til fratrædelsen af præsident Zine El Abidine Ben Ali i 2011. Peugeot sælger for få biler og opruster derfor sælgernes aktiviteter. Hedi skal nu udføre opsøgende salgsarbejd i kystbyen Mahdia, som er en længere rejse fra hjembyen. Samtidig har Hedi et nært forestående bryllup med sit livs udkårne. Peugeot-chefen lader dog hurtigt Hedi vide, at der ikke kan blive tale om nogle fridage. Bryllupsrejsen må vente. (…)

Default thumbnail
Forrige sak

Filmisk set - mai

Neste sak

Straffe eller forføre?

Andre saker om Film

Familiens sorte får

Familiefesten skriver sig på behændig vis ind i en arketypisk genre. Den styrer udenom genrens værste

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.