Filmisk set Filmens København

Filmisk set – oktober

En af de måske mindre betydningsfulde, men dog oversete aspekter af, at mange film foregår på en virkelig location, er genkendelsens potentiale.

Posted on

Med virkelig location mener jeg, at filmen er optaget et sted, der enten kan eller har kunnet opsøges i virkeligheden. Vi kender sikkert alle til eksempler på filmturisme, hvor fans valfarter til kendte locations for derved at spejle sig selv i filmens fortælling og træde ind på filmens arena.

Der er naturligvis også et aspekt af troværdighed, som bliver aktiveret, når man oplever en film, der så at sige foregår et sted, der sandt nok findes. Næsten uagtet om det er de virkelige steder eller en vellykket imitation, vil det føre en form for anerkendelse med sig af dokumentarisk værdi. Vi vil måske adoptere en filmfortælling såsom den danske fængselsfilm R (2010) anderledes, hvis vi ved, at den er filmet i et rigtigt fængsel. Og vi vil måske endog tage den endnu tættere til os, hvis vi selv har været i selvsamme fængsel, hvad end det så er som indsat eller ansat. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver