Hverdagen midt i krigen

Insyriated forsøger på intelligent vis at give os et indblik i det hverdagsliv, der også er en del af krigen i Syrien. Det er ikke nogen stor film, men det er en vigtig film.

mars 2018

Krig er ødelæggelse og destruktion. Krig er mænd, der falder på stribe, og kvinder som går derhjemme og venter, ofte forgæves. Det er brutalt, grumt, blodigt og helt igennem forfærdeligt. Krigen finder dog ikke kun sted på slagmarken, men også i det omkringliggende samfund. Den aflejrer sig altid et sted, og på dette sted finder en hverdag sit udtryk – til trods for krigens destruktive færden. Krigen har en hverdag, som den påvirker. Det er denne hverdag, vi med filmen Insyriated får et intelligent indblik i.

Det trange rum

Den belgiske filmmager Philippe Van Leuw har tidligere arbejdet som filmfotograf på en række kortfilm og tv-film. Det er dog ikke den visuelle del af Insyriated der imponerer, dertil er filmen for uambitiøst anlagt. Derimod er det en film, som især lever af sin iscenesættelse af rummet. Insyriated gør effen brug af det trange rum (se Filmisk set om trange rom). (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal