Filmisk set Kvinder i filmbranchen

Filmisk set – juni

Det blev heller ikke til en kvindelig vinder i år, da japanske Kore-Eda Hirokazu modtog De Gyldne Palmer for filmen Shoplifters.

Posted on

På den nyligt overståede filmfestival i Cannes skete alt det sædvanlige. Film blev set og diskuteret. Kendisser festede i interne enklaver, og folk på stiger forsøgte at få et glimt af stjernerne. Lars von Trier skabte en anelse polemik med sin seriemorder-film The House That Jack Built. Også politik var en faktor, sådan som det altid har været i Cannes. Heri intet nyt. Og dog. For var det ikke som om det politiske i år havde en helt anden slagside, en helt anden kant?

Jeg taler naturligvis om #MeToo-bevægelsens ankomst til den sydfranske badeby. På sin vis havde festivalen selv sat bevægelsens ankomst i scene, da kommunikationen fra festivalen i høj omtalte sig selv og denne årgang som en slags genstart. Et år 0. Nu visker vi tavlen ren, opfører os ordenligt og får kvinderne frem i filmbranchen. Det er letkøbte ord i en tid, hvor alt forsat slet ikke er, som det bør være. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Filmisk set

0 kr 0
Gå til Toppen