Leder / USA Vladimir Putin

Demokratiet i Amerika

Valget 6. november kan markere en ny etappe i polariseringen av amerikansk politikk. Denne gang kan resultatet forsegle Trumps skjebne.

Posted on

Verden slipper ikke unna amerikansk politikk enn så lenge. Tidligere har de amerikanske mellomvalgene sjelden vært avgjørende, selv når de har endret flertallet i Kongressen. I 1994 utslettet en republikansk flodbølge først og fremst den demokratiske venstrefløyens motstand mot Bill Clintons strenge straffepolitikk og frihandelsiver. I 2010 paralyserte Tea Party-bevegelsens gjennombrudd Barack Obama, men da var slagordet fra valgkampen, «Ja, vi kan», allerede blitt et bittert minne om en tapt anledning.[ref] Se Eric Alterman, «Obamas hån mot USAs venstreside», Le Monde diplomatique, oktober 2011.[/ref]

Valget 6. november vil derimot markere en ny etappe i polariseringen av amerikansk politikk, denne orkanen som de to siste årene har kastet verdensordenen ut i urolige farvann. Denne gang kan resultatet forsegle Trumps skjebne. For begge partiene har gått fra sans og samling i sin fiksering på Trump, som er fast bestemt på å stille til gjenvalg i 2020. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Leder

Placeholder

Korrupt atferd

En tendens i tiden i nesten alle demokratier er velgernes følelse av

0 kr 0
Gå til Toppen