Leder

Akkumulasjonens byrder

Som grekerne får erfare finnes det to typer penger, de som brukes til å kjøpe allerede eksisterende produkter, og kapitalen som legger beslag på deres framtid.

Posted on

I slutten av november var stemningsskaperen Moody’s nok en gang ute med advarsler om nært forestående kollaps i eurosonen. «Hele Europa trues av gjeldskrise,» annonserer ratingbyrået, og legger til det vanlige refrenget om at ytterligere kutt i de offentlige budsjettene må til for «å stabilisere markedene».[ref]NTB, 28. november 2011.[/ref] Kredittverdigheten i alle eurolandene står for fall. For grekerne betyr dette lite, de har ikke penger uansett.

Det greske samfunnet er i ferd med å gå i oppløsning med en eksplosiv vekst i hjemløse og en «ekspertregjering» utnevnt av overnasjonale makter for å dempe inflasjonen snarere enn å sørge for borgernes beste. Gjeldskrisen i Sør-Europa er enestående i sitt potensielle omfang, men også i den instrumentelle bruken av gjelden. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver