Under vann

Ganges-Bramaputra-deltaet er et av verdens mest fruktbare områder. Da India mistet to tredjedeler av elveområdene etter delingen, begynte landet å irrigere delstatene Bihar, Haryana i Punjab og Uttar Pradesh. I dag tappes Ganges over kapasiteten, noe som fører til katastrofale tap av dyrkbar jord nedover i regionen.

Bare åtte kilometer nord for Bangladesh har Farakka-demningen i 35 år tvunget storparten av den mektige Ganges over i Hooghly-elva for å skape en naturlig mudring av havna i Kolkata, hovedstaden i Vest-Bengal. Dette vanstyrte, overdimensjonerte prosjektet tømmer grunnvannsreservoarene og øker saltinnholdet i jorda i hele det sørvestlige Bangladesh. Ifølge Joint Rivers Commission, et felles forvaltningsorgan opprettet i 1972, har demningen halvert vannføringen i nedre del av Ganges. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Filmisk set

Default thumbnail
Neste sak

Syria splitter den arabiske venstresiden

Andre saker om Bangladesh

Dødelig tekstil

Før Rana Plaza kollapset og drepte over tusen tekstilarbeidere, ble flere hundre drept i en brann

Hull i gjerdet

I år fullfører India stengingen av grensen til Bangladesh. Med 3286 kilometer er det den lengste

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.