USA Sackler

Oppgjørets time nærmer seg for Purdue Pharma

Siden 2001 har flere amerikanske delstater gått til sak mot Purdue Pharma for å ha skapt en folkehelsekrise. Ohio forbereder nå et gigantisk søksmål som kan utslette tidligere rettslige nederlag.

Posted on

Purdue Pharma, som produserer OxyContin, og bedriftsnettverket Mundipharma, som selger legemiddelet i Europa, Asia og Afrika, eies fullt og helt av familien Sackler. Familien har tjent det meste av formuen sin, som Forbes anslår til 13 milliarder dollar, de siste tjue årene. Familiens største bragd, skriver The New Yorker, er å ha «holdt familienavnet og forretningsnavnet atskilt».[ref] Patrick Radden Keefe, «The family that built an empire of pain», The New Yorker, 30. oktober 2017.[/ref]

Sackler-familiens filantropiske gjerninger er synlig på noen av verdens største museer. Filantropien gjorde også at en av patriarkene, Mortimer Sackler, ble adlet av den engelske dronningen i 1999. En fløy i Metropolitan Museum i New York er oppkalt etter familien. I Louvre i Paris gjorde pengegaver fra familien mulig en større oppgradering med «Sackler-fløyen for orientalske antikviteter», som ble innviet i 1997 «takket være familiens sjenerøsitet», som museet skriver. Som de store industriherrene på 1800-tallet og Medici-ene før dem igjen, har familien kjøpt seg en slags udødelighet med sin mesenvirksomhet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra USA

Klassismens problem

På de amerikanske universitetene blir det stadig vanligere å analysere samfunnet ut

0 kr 0
Gå til Toppen