Oppgjørets time nærmer seg for Purdue Pharma

Siden 2001 har flere amerikanske delstater gått til sak mot Purdue Pharma for å ha skapt en folkehelsekrise. Ohio forbereder nå et gigantisk søksmål som kan utslette tidligere rettslige nederlag.

februar 2018

Purdue Pharma, som produserer OxyContin, og bedriftsnettverket Mundipharma, som selger legemiddelet i Europa, Asia og Afrika, eies fullt og helt av familien Sackler. Familien har tjent det meste av formuen sin, som Forbes anslår til 13 milliarder dollar, de siste tjue årene. Familiens største bragd, skriver The New Yorker, er å ha «holdt familienavnet og forretningsnavnet atskilt».

Sackler-familiens filantropiske gjerninger er synlig på noen av verdens største museer. Filantropien gjorde også at en av patriarkene, Mortimer Sackler, ble adlet av den engelske dronningen i 1999. En fløy i Metropolitan Museum i New York er oppkalt etter familien. I Louvre i Paris gjorde pengegaver fra familien mulig en større oppgradering med «Sackler-fløyen for orientalske antikviteter», som ble innviet i 1997 «takket være familiens sjenerøsitet», som museet skriver. Som de store industriherrene på 1800-tallet og Medici-ene før dem igjen, har familien kjøpt seg en slags udødelighet med sin mesenvirksomhet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal