Ville vaner

The Sisters Brothers er en kontant, brutal og velartikulert western. Den kunne kalles konvensjonell, om det ikke var for en pussig tittel, en påfallende nåtidssjargong, samt en original teknikk for å finne gull, og et par andre detaljer.

mars 2019
Jakten på en gullgraver tar dusørjegerbrødrene Eli (John C. Reilly) og Charlie Sisters (Joaquin Phoenix) ut på en lang ferd med mye friluftsliv. Foto: Arthaus

Eli (John C. Reilly) og Charlie Sisters (Joaquin Phoenix) er dusørjegere. Fortellingens lengre trekk er deres jakt på gulljegeren Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed), som også har detektiven John Morris (Jake Gyllenhaal) etter seg. Ferden tar dem til mang en småby, samt et sted som har vokst seg litt større, San Francisco, og underveis blir det friluftsliv.

Basisforventningene til en western er sånn sett imøtekommet. Den franske regissøren Jacques Audiard er mest kjent her hjemme for gangsterfilmen Profeten fra 2009, og ikke minst Dheepan fra 2015, om en mer ufrivillig gangster, en innvandrer som må krige i nødverge. Hva Audiard her tilfører westernsjangeren, utover en snurrig tittel, forutsetter noen tolkninger som bikker over i insinuasjoner. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal