God reklame

Mad Men er på sitt beste en perfekt blanding av seriøst drama og såpe. I den nyeste sesongen kombineres det vittige eller rasende morsomme med en mørk, melankolsk vrangside i portrettet av tiåret som endret verden.

Sjelden har en dramaserie i slik grad hatt et tiår og dets aktualiteter som ramme. Mad Men begynner i 1960, og avsluttes – tipper jeg – i 1969. 60-tallet er preget av nye tanker og friheter som slippes løs. Tiåret fikk også et mer løssluppent og aggressivt marked. 1960-tallet er på mange måter 50-tallets rake motsetning. Den kalde krigen fortsetter, det er Cuba-krisen et bevis på. Vietnam-krigen blir varmere enn det foregående tiårets konflikter. Men i USA er den kvelende McCarthy-perioden forbi. Angsten for å skille seg ut i livsstil og meninger er ikke lenger så lammende.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Symbiosen

Default thumbnail
Neste sak

Alle revolutioner har brug for en slagsang

Andre saker om TV

Koden fra Damaskus

Storpolitisk spill, intern rivalisering og en kjærlighetshistorie med ni liv, masker og pokerfjes. Spionserien Le Bureau

Deng i beste sendetid

For kinesere flest er Deng Xiaoping kommunist­lederen som åpnet landet for velstand og kapitalisme. Dette bildet

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.