TV

God reklame

Mad Men er på sitt beste en perfekt blanding av seriøst drama og såpe. I den nyeste sesongen kombineres det vittige eller rasende morsomme med en mørk, melankolsk vrangside i portrettet av tiåret som endret verden.

Posted on

Sjelden har en dramaserie i slik grad hatt et tiår og dets aktualiteter som ramme. Mad Men begynner i 1960, og avsluttes – tipper jeg – i 1969. 60-tallet er preget av nye tanker og friheter som slippes løs. Tiåret fikk også et mer løssluppent og aggressivt marked. 1960-tallet er på mange måter 50-tallets rake motsetning. Den kalde krigen fortsetter, det er Cuba-krisen et bevis på. Vietnam-krigen blir varmere enn det foregående tiårets konflikter. Men i USA er den kvelende McCarthy-perioden forbi. Angsten for å skille seg ut i livsstil og meninger er ikke lenger så lammende.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver