Blott til lyst

Wes Andersons The Grand Budapest Hotel er en parade av morsomme påfunn og glimrende skuespillere. Men snart er det vel på tide at han lager en ordentlig voksen film.

Wes Andersons sjette spillefilm på 2000-tallet, The Grand Budapest Hotel, er i likhet med den 44 år unge veteranens tidligere filmer (som The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited og Moonrise Kingdom) nesten tom for kjedelige øyeblikk. Derimot er den full av eventyr, som Andersons egen animasjonsfilm Den fantastiske Mikkel Rev fra 2009.[ref] En lesverdig revy over Andersons filmer finnes i magasinet D2, 31. januar 2014, signert Emil L. Mohr.[/ref] Ja, det er sjelden at en spillefilm med levende skuespillere har så mange tegneseriekvaliteter som Grand Budapest. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Den umulige film

Neste sak

Våren som aldri var

Andre saker om Film

Vi, de forsømte

Mafiaens virksomhet er en altfor velkjent fortelling. Den formelpregede dramatikken står alltid

0 kr 0